Chmiel wykorzystywany w Bust-UP, suplemencie dietychmiel ( 3 rodzaje) – 41,40 %  zwyczajny jest przyprawą wykorzystywaną do produkcji piwa, a także niektórych leków, kosmetyków i likierów. Uprawia się go na ziemiach żyznych (takich jak mady), dobrze nasłonecznionych. Polska jest piątym na świecie i trzecim w Europie producentem chmielu po Niemczech, Stanach Zjednoczonych, Czechach i Chinach.

 

gryka zwyczajna – 8,48 %  – gatunek rośliny z rodziny rdestowatych. Występuje w klimacie umiarkowanym. Pochodzi ze wschodniej i środkowej Azji. W Polsce jest gatunkiem uprawianym, czasami przejściowo dziczejącym (efemerofit, archeofit).

 

 

czarny owies – 8,48 %  – rodzaj roślin należących do rodziny wiechlinowatych obejmujący około 35 gatunków (wiele z nich to rośliny uprawne), które w stanie dzikim występują w basenie morza Śródziemnego i Azji Środkowej, a w Polsce dziko występuje głównie owies głuchy (chwast). Gatunkiem typowym jest Avena sativa L.

 

słód – 8,48 % do wyrobu słodu używa się zazwyczaj ziarna jęczmienia. W piwowarstwie wyróżnia się również tzw. słody pszeniczne, pilzneńskie, monachijskie (do produkcji piw ciemnych), karmelowe jasne i ciemne, barwiące, zakwaszające, parzone, palone i zielone.

 

 

żyto – 4,24 %   – rodzaj roślin jednorocznych, dwuletnich lub wieloletnich z rodziny wiechlinowatych. Pochodzi z Azji. Liczy ok. 10 gatunków[2], z których najważniejszym jest uprawiane żyto zwyczajne. Gatunkiem typowym jest Secale cereale L.

 

 

 

 

jęczmień – 4,24 % – rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych. W zależności od podziału wyróżnia się od 20 do 25 gatunków tego rodzaju traw jednorocznych lub trwałych. Pochodzi ze stref umiarkowanych półkuli północnej. Gatunkiem typowym jest Hordeum vulgare L.

 

 

pszenica – 4,24 %   – rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych. Pochodzi z południowo-zachodniej i środkowej Azji. Wyróżnia się około 20 gatunków pszenicy. Oprócz jęczmienia jest najstarszym zbożem chlebowym uprawianym od co najmniej 6 tysięcy lat. Zajmuje pierwsze miejsce w światowej produkcji zbóż. Gatunkiem typowym jest pszenica zwyczajna Triticum aestivum L.

 

kukurydza – 4,24 % rodzaj roślin należący do rodziny wiechlinowatych. Przedstawiciele występują naturalnie w Meksyku, Gwatemali i Nikaragui. Liczy 5 gatunków, wśród których najważniejsza pod względem ekonomicznym jest kukurydza zwyczajna (Zea mays), która jest zarazem gatunkiem typowym rodzaju.

 

 

sojaekstrakt naturalnych izoflawonów – 1,80 % W porównaniu do mleka soja ma wiele nieocenionych zalet. Zawiera dziewięć razy więcej białka niż mleko (dwa razy tyle co mięso i trzy razy tyle co jajka), a za to mniej węglowodanów oraz tłuszczów i wcale nie zawiera laktozy. Soja jest produktem bezglutenowym i bezcholesterolowym i wspaniale nadaje się do żywienia osób ze zbyt dużym poziomem cukru albo cholesterolu.

 

  • błonnik pokarmowy – 9,90 %
  • substancje przeciw zbrylające
  • stearynian magnezu – 0,40 %
  • krzem – 4,10 %

 

Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 610 kJ
143 kcal
tłuszcze roślinne 0,8 g
proteiny 4,3 g
węglowodany 29,6 g
błonnik pokarmowy 9,9 g
składniki aromatyczne 46,4 g
wypełniacze 4,5 g
soda 0,005 g

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.